Μάκης Τσέλιος: «Η ελληνική μόδα θα ανακάμψει»

"The Greek fashion will recover"
"The Greek fashion will recover"
«Η ελληνική μόδα θα ανακάμψει»

«Θα ήθελα να πιστεύω ότι οι καταστάσεις θα βελτιωθούν και η μόδα θα ανακάμψει.Υπάρχουν πάρα πολλά παλαιά και νέα ταλαντούχα άτομα ώστε να με κάνουν να ελπίζω ότι η μόδα στη χώρα μας θα κάνει σύντομα μία κίνηση προς τα εμπρός»

λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σχεδιαστής μόδας Μάκης Τσέλιος. Όσο για την Ιθάκη του, για όλους όσοι αγαπούν την τέχνη που λέγεται μόδα αυτή είναι το Παρίσι.

Ο Μάκης Τσέλιος, o οποίος θα παρουσιάσει τη νέα του συλλογή στη 19η Athens Xclusive Designers Week, η οποία θα πραγματοποιηθεί 8-11 Απριλίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής, έχει χαρακτηριστεί ως ο Έλληνας Βαλεντίνο.Ο επιτυχημένος ντιζάινερ,με τη μακρά, λαμπρή διαδρομή εκτιμά ότι η μόδα θα ανακάμψει.

«Θα ήθελα να πιστεύω ότι οι καταστάσεις θα βελτιωθούν και η μόδα θα ανακάμψει. Υπάρχουν πάρα πολλά παλαιά και νέα ταλαντούχα άτομα ώστε να με κάνουν να ελπίζω ότι η μόδα στη χώρα μας θα κάνει σύντομα μία κίνηση προς τα εμπρός και λόγω του χαμηλού κόστους παραγωγής θα δημιουργηθούν προοπτικές μικρών παραγωγών μόδας για τη δική μας αγορά και σίγουρα και για την ευρωπαϊκή που χρειάζεται μικρές και ιδιαίτερες παραγωγές.Βέβαια με συνέπεια ποιότητας, σχεδίων και παράδοσης».

Οι άοκνες προσπάθειες, ωστόσο, προσκρούουν σε κάποιες δυσκολίες. «Λόγω των capital controls είναι δύσκολη η εισαγωγή πρώτων υλών και η όλη λειτουργία μας προβληματίζει. Οι δυσκολίες στην κίνηση των κεφαλαίων και οι απέραντες γραφειοκρατικές εργασίες έχουν πολλαπλασιαστεί αντί πάψουν να υπάρχουν».

Ο κ. Τσέλιος εκφράζει την επιθυμία να ήταν η Αθήνα στο χάρτη των μητροπόλεων της μόδας: «Όμως το Παρίσι είναι εκείνο που γέννησε την μόδα, το στυλ και μετά οι άλλες πόλεις ακολουθούν. Αγαπώ την ελεύθερη γαλλική κουλτούρα όσο στη μόδα τόσο και στις τέχνες. Εκεί μπορείς να τρέξεις τις πιο παράτολμες ιδέες σου και να γίνουν αποδεκτές. Όλοι όσοι αγαπάμε και ζούμε μέσα από την τέχνη που λέγεται μόδα, το Παρίσι είναι η Ιθάκη μας».

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο