Τάσος Μαυρίδης : »Συνεχίζουμε να απαντάμε με έργα»

Το γάντι που του πέταξε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης , έσκυψε και πήρε ο Δήμαρχος Πεύκης  Λυκόβρυσης Τάσος Μαυρίδης ο οποίος μεταξύ άλλων  δήλωσε:

«Στην αυτοδιοικητική μου πορεία, αλλά και στη ζωή μου έχω μάθει να πορεύομαι πάντοτε με ηθικές αξίες, αρχές και εντιμότητα που κληρονόμησα από την οικογένεια μου.
Το ήθος μου και η αγωγή μου δεν μου επιτρέπουν να ασχοληθώ με μικρότητες, μικροπρέπειες και μικρόψυχους ανθρώπους, που πρεσβεύουν μια άλλη λογική και συμπεριφορά, πολύ διαφορετική από τη δική μου πορεία και στάση ζωής. Δεν θα απαντήσω σε άθλιες ανακοινώσεις που χαρακτηρίζουν αυτούς που υπογράφουν. Αφήνω τους συμπολίτες μου να κρίνουν.

Για αυτό, ως Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης ενημερώνω τους συμπολίτες σχετικά με το έργο στο Δημοτικό Στάδιο Πεύκης – γιατί αυτό είναι που έχει σημασία – ότι η διαδικασία ανακήρυξης οριστικού αναδόχου βρίσκεται στο τελικό στάδιο και σύντομα αναμένουμε τη συμβασιοποίηση του έργου και την έναρξη των εργασιών.

Για το ιστορικό, όμως, του συγκεκριμένου έργου, και προς ενημέρωση όλων, και μακριά από μικρόψυχες και προσωπικές αναφορές παραθέτουμε ως Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης τα κάτωθι στοιχεία:
1. Το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης όπως αυτό εγκρίθηκε με την απόφαση υπ.’ αριθμ. 326/2015 του Δημοτικού Συμβουλίου του Αμαρουσίου (επισυνάπτεται), προέβλεπε μονομερώς:
i. Την από κοινού χρήση της εγκατάστασης με τον Δήμο Αμαρουσίου
ii. Την υποχρέωση του ΠΕΑΠ για έργα συντήρησης της εγκατάστασης για τα επόμενα τρία (3) χρόνια συνολικού κόστους από 0(!) ως 5.000€
iii. Την υποχρέωση του Δήμου Αμαρουσίου για έργα συντήρησης της εγκατάστασης για τα επόμενα τρία (3) χρόνια συνολικού κόστους από 0(!) ως 80.000€
Ουσιαστικά, η εν λόγω προγραμματική σύμβαση προέβλεπε έργα ύψους από 0 ως 85.000€ – στην καλύτερη περίπτωση – για τα επόμενα τρία χρόνια και παράλληλα συν-διαχείριση της εγκατάστασης με το Δήμο Αμαρουσίου. Δεν προβλεπόταν δηλαδή συγκεκριμένη δέσμευση ποσού για την ουσιαστική «παραχώρηση» του Σταδίου.

2. Στον αντίποδα, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης είχε εκπονήσει ολοκληρωμένη οριστική μελέτη για έργα προϋπολογισμού 500.000€.

3. Σε συνεργασία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και της Περιφέρειας Αττικής, αφού εκτιμήθηκε η πληρότητα και η ωριμότητα της μελέτης, το εν λόγω έργο εντάχθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας με 100% χρηματοδότηση από πόρους της Περιφέρειας.

4. Ως εκ τούτου, γίνεται αντιληπτό ότι ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης είχε να επιλέξει ανάμεσα σε μία έωλη και ετεροβαρή προγραμματική σύμβαση με αμφισβητούμενα ποσά, και σε ένα ολοκληρωμένο έργο αναβάθμισης της εγκατάστασης. Βεβαίως και επιλέξαμε ένα ολοκληρωμένο έργο που θα αναβαθμίσει συνολικά την εγκατάσταση, γιατί αυτό επιτάσσει το συμφέρον του Δήμου μας και των δημοτών.

Σε πείσμα των καιρών και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, ο Δήμος μας προχωράει μπροστά με σημαντικά έργα για τον αθλητισμό. Και το Κλειστό της Πεύκης ανακαινίστηκε πλήρως, και τα κολυμβητήρια στο Ο.Τ. 9 θα παραδοθούν άμεσα μαζί με τα υπόλοιπα έργα, και το ανοιχτό μπάσκετ της Λυκόβρυσης ανακαινίσθηκε και παραδόθηκε σε λειτουργία, και το έργο του γηπέδου της Πεύκης θα προχωρήσει, και το ημιτελές της Λυκόβρυσης βρίσκεται σε διαδικασία δημοσίευσης του διαγωνισμού. Και στον αθλητισμό, αλλά και σε κάθε τομέα δημοτικής πολιτικής απαντάμε με έργα. Και θα συνεχίσουμε έτσι».

Πρόσφατες δημοσιεύσεις